Müdürün Mesajı

Anasayfa   Okulumuz   Müdürün Mesajı

&

Değerli Anne ve Babalar;

İnsan hayatının temeli ile ilgili karar verdiğimiz ve en önemli basamak olan 'okulöncesi' dönemde; Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde, ülkemizin değerlerine bağlı, mutlu, özgüvenli, yaratıcı, üretken, evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirebilmek için doğru adımlar atmak oldukça önem taşımaktadır.

Anaokulu, çocuklarımızın toplumsal deneyimlerin çoğunu ilk kez tecrübe ettiği, önemli bir sosyalleşme ortamıdır.  Bu ortam çocukların bireysel  yeteneklerini fark ettiği, yeni ilgilere yöneldiği, kendisini, başka çocukları,  genel olarak yaşadığı toplumu ve dünyayı keşfettiği  “çocuklara özel” bir yerdir.

Bu nedenle nitelikli bir okulöncesi eğitiminin, çocukların yaşam kalitesini arttırarak onların gelişimlerini  olumlu bir biçimde etkilediği bilinmektedir.

Okulumuzun eğitim programı  “Beyin Temelli Öğrenme Modeline”  dayalıdır. Öğrencilerin sadece akademik açıdan değil, sosyal, duygusal ve bedensel açıdan da bir bütün olarak gelişimlerine katkı sağlayarak, yeteneklerini keşfetmek amacıyla oluşturulmuştur.

Anaokulu eğitimimiz, eğitimin sürekliliği ilkesine uygun olarak ilköğretime hazırlayıcı nitelik taşımaktadır. Öğrencilerin merak duygularını tetikleyen, öğrenmeye karşı heyecan duymalarını sağlayan, yaparak yaşayarak öğrenen ve iletişim becerilerini destekleyen bir anlayışla hazırlanmıştır.

Bahçeşehir Eğitim Kurumları olarak, hür ve çağdaş bir toplumun temellerinin, sağlam bir eğitimden geçtiğini ifade eden  Atatürk’ün izinde, siz velilerimizin en değerli varlıklarınız olan bugünün çocukları  ile bu uzun soluklu eğitim yolculuğunun ilk basamaklarından itibaren her yıl birlikte olmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Saygılarımızla;

Gülnur UYANIKDENİZ TEM Avrupa Konutları Anaokulu Müdürü